Уродженець Тернополя став головою Верховної Ради України

Опубліковано:
8 Жовтня, 2021

Руслан Стефанчук став новим головою Верховної Ради. За його обрання і відкликання з посади першого віце-спікера проголосував 261 народний депутат.

Вчора депутати висунули п’ять кандидатур на посаду голови Верховної Ради. Згодом про припинення боротьби за посаду спікера оголосили голова фракції «Голос» Ярослав Железняк і позафракційний депутат Гео Лерос.

Кандидатами залишилися висуванець владної фракції «Слуга народу» Руслан Стефанчук, а також двоє представників фракції «Європейська солідарність» – Олексій Гончаренко та Яна Зінкевич.

Сьогодні ж, під час рейтингового голосування, Стефанчука підтримали 257 народних депутатів, Гончаренка – 44 народних депутати за мінімально необхідних 226, Зінкевич – 146.

Додамо, що Руслан Стефанчук народився 29 жовтня 1975 року в Тернополі. У Хмельницькому закінчив школу та два вищих навчальних заклади за такими спеціальностями: юрист і менеджер.

2000 року, після аспірантури, Руслан Стефанчук отримав звання кандидата юридичних наук, а ще через вісім років захистив і докторську дисертацію. У 2009 році Стефанчук став членом-кореспондентом Національної академії правових наук.

Входив до складу Науково-консультативної ради при Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ. Член Навчально-методичної комісії з права Міністерства освіти і науки України. Член робочої групи Міністерства освіти і науки України з розробки Концепції розвитку юридичної освіти в Україні.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #верховна рада україни, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Руслан Стефанчук, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: