Віктор Аверкієв

Віктор Аверкієв

кореспондент, м. Теребовля

Нагадування теперішнім кандидатам на посаду міського голови про найголовніші проблеми в Теребовлі та на Теребовлянщині

08.10.2021 13:43   Джерело: TeNews
Автор : Віктор Аверкієв

На думку мешканців міста кандитатам в мери необхідно зосередитись в першу чергу на цих найголовніших проблемах.

  1. Відсутня об’їзна дорога повз місто.
  2. Добудова пішохідного мосту через р. Гнізна в самому центрі міста.
  3. Міська каналізація відсутня вже 40 років, а люди продовжуть платити за неї.
  4. Недобудований будинок культури, який стоїть фурунколом вже 40 років.
  5. Занедбана більше 20 років ялинкова фабрика.
  6. Відсутня, як така, набережна по 2-х берегах р. Гнізна в межах міста(для прикладу, вже закінчується облагородження частини лівого берега нижче ПЦУ Св. рівноапостольного князя Володимира).
  7. Більшість доріг в місті та 27 селах Теребовлянської ОТГ потребують ремонту.
  8. Міжнародна траса М-19 на території міста потребує капітального ремонту. Люди хочуть зберегти історичну бруківку на ній, але цього не бажає Тернопільський облавтодор, під чиїм підпорядкуванням знаходиться вся М-19, а хоче вкласти асфальт.
  9. Відсутні багато років очисні споруди в місті та всі нечистоти йдуть в річку.
  10. Так і незавершений на 50% благоустрій Молодіжного парку, де відпочивають теребовляни та проходять більшість свят громади.
  11. Не зроблені капітальні ремонти фасадів та територій ЗОШ І-ІІІст. № 1, ЗОШ І-ІІІст. № 2.
  12. Навіть й досі не стоїть питання в Теребовлянській ОТГ про реорганізацію комунального підприємства, де працюють лише 12 робітників. Такої кількості їх не хватає на 27 сіл ТОТГ, навіть для самого міста мало. Реорганізацію КП ОТГ потрібно здіснювати по всій Україні. Щоб це зробити необхідно відповідно винести дане питання на розгляд у ВР України, адже потрібні будуть колосальні кошти. Бачення реорганізації КП: - стоврити філіали сільських КП в кожному селі громади хоч з 3-5 чол.; надати їм самостійності через самофінанування та звітність до центру ОТГ.

    Читайте також

    На Теребовлянщині почали ремонтувати знищену дорогу
    10 вересня на Чортківщині відбуваються вибори старости одного з округів
    Свято Першого дзвоника в опорному закладі Теребовлянська ЗОШ І-ІІІ ст.. № 1 Тернопільської області

Дане питання потрібно ставити на перше місце, бо через неефективність роботи КП в місті та всіх селах виникає купа проблем по благоустрою населених пунктів, чистоти та порядку у всьому.

Отже, новообраному голові міста( цьогоріч в нас голова вибирається на 4 роки так, як 1 рік був представник т.в.о. голови) потрібно буде знайти кошти, інвесторів та в кінці кінців вирішити всі ці головні негаразди в Теребовлі, навіть постаратись здійснити нездійсненні плани, на перший погляд, шукати компроміси та знаходити їх в повній мірі. Хоч тих негараздів набагато більше в нас, наприклад, пішохідні сходи по всьому місті та й по всій ОТГ потребують заміни, ремонт водопроводу, стічних канав та колодязів, зовнішні фасади будинків(хоч би в самому центрі), природоохоронні проекти тощо і т.д., т.п.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі