Один із туристичних «магнітів»: на Тернопільщині відреставрували пам’ятку монументального мистецтва XIX століття

Опубліковано:
6 Жовтня, 2021

На околиці села Личківці, що на Тернопільщині, оновили пам’ятку монументального мистецтва XIX століття. Реставраційні роботи проводили спеціалісти Фонду Культурної Спадщини. Про це повідомляє УКРІНФОРМ.

Як зазначає голова Гусятинської громади Степан Карпо, відновлена скульптура стане однією із туристичних локацій.

«Досить оригінальна споруда у формі колони завжди приваблює туристів, які приїжджають у Личківці. Це – один із наших туристичних «магнітів». На пам’ятнику польською мовою написано, що це монумент «Тіням померлих душ». Його встановлено у пам’ять про понад 200 місцевих мешканців, які померли під час епідемії холери 1830-1831 рр. Ще років з десять тому колону увінчувала алегорична фігура Скорботи. Але потім вона розвалилася. І ось тепер польські фахівці разом із місцевими жителями відновили цю пам’ятку монументального мистецтва», – каже Степан Карпо.

Додамо, за останній рік Фонд культурної спадщини з Варшави відновив понад 90 історичних нагробних пам’ятників у Польщі та в Україні.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #личківці, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #Фонд Культурної Спадщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: