У Тернополі на Алеї пам’яті героїв, які загинули у російсько-українській війні, висадили 10 тюльпанових дерев. Про це повідомляє Тернопільська міська рада.

Як розповідає мер міста Сергій Надал, Алея пам’яті була започаткована у 2017 році. Тоді висадили перших 7 тюльпанових дерев.

«Частина молодих саджанців була знищена вандалами, деякі не прижилися. Тому сьогодні, з метою відновлення Алеї, ми висаджуємо на ній ще 10 тюльпанових дерев. Сподіваємося, усі вони приймуться, а тернополяни будуть дбайливо ставитися до нових дерев», – зазначив мер міста Сергій Надал.

Додамо, що тюльпанове дерево – рідкісне та ефектне листопадне дерево з високими декоративними якостями. Квіти у ліріодендрона з’являються пізно, у віці 20-30 років. Цвіте дерево наприкінці травня – на початку червня неймовірними, пахучими, жовто-зеленими квітами, які за формою дуже нагадують тюльпани. До початку цвітіння дерево привертає увагу листям незвичної форми, що нагадує ліру (звідси і його назва – Ліріодендрон). Тривалість життя тюльпанового дерева – до 500 років. У Тернополі найстаріше тюльпанове дерево зростає у Сквері Чорновола.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Алея пам'яті героїв, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #тюльпанові дерева
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: