Один народ? Росіяни осоромились, намагаючись пожартувати над Юрієм Вернидубом за його прізвище

Опубліковано:
4 Жовтня, 2021

Безумовною сенсацією в футбольному світі стала перемога молдавського Шерифа під керівництвом українського тренера Юрія Вернидуба над іспанським Реалом. Очікувано, Юрій Миколайович став об’єктом інтересу багатьох спортивних видань, в тому числі російського «Спорт-експресу».

Читайте також

Російський вплив на українсько-польські відносини
Навчання іноді ставали джерелом військової агресії
Російсько-білоруські навчання “Захід-2021”: хто і для чого загострює ситуацію

В інтерв’ю тренер не оминув нагоди висловити свою патріотичну позицію, оцінивши український чемпіонат сильнішим за російський, а також висловивши надію, що найближчим часом Україна обійде Росію в рейтингу УЄФА.

В свою чергу журналісти спробували пожартувати над прізвищем Вернидуба, але зробили це вкрай невдало. Так, журналіст запитав фахівця, коли той «все-таки поверне дуб». Наставник «Шерифа» пояснив: «Почитайте українську казку Котигорошко. Там є всі прізвища: і Вернигора, і Вернидуб, і інші. Це все казкові герої. І я пишаюся своїм прізвищем! У мене козацький рід».

Примітно, що в опублікованому інтерв’ю назву української народної казки було написано, як «Кот и горошек» («Кіт і горошок»), яке було виправлено пізніше. Реакція соцмереж не забарилась. Цілком закономірно користувачі іронізують, що російські журналісти таким невіглаством остаточно спростували пропаганду Путіна про «один народ».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #агресор, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Росія, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: