У Тернополі вшанували пам’ять жертв трагедії Бабиного Яру

Опубліковано:
29 Вересня, 2021

Сьогодні, 29 вересня, у Тернопільській громаді відбилися поминальні заходи з нагоди 80-х роковин трагедії Бабиного Яру. Про це повідомляє Тернопільська облдержадміністрація.

Представники громадських організацій, політики та небайдужі жителі громади поклали квіти та лампадки до підніжжя пам’ятника загиблих.

Також, у Державному архіві Тернопільської області відкрили виставку «Тріумф людини». Серед презентованих експонатів — архівні матеріали, унікальні світлини, які розповідають про життя людей, що пройшли нацистські табори. Під час виставки транслювали відеоролики — історії українських рятівників євреїв під час Голокосту в роки Другої світової війни.

Нагадаємо, що братською могилою і символом Голокосту в Україні став Бабин Яр. З вересня 1941 року до кінця вересня 1943-го він був місцем регулярних розстрілів і захоронень, які проводили органи нацистської поліції безпеки та айзантцгрупи СД разом із військовою та цивільною владою Києва. Жертвами нацистів стали євреї, роми, українські націоналісти, радянські військовополонені, пацієнти київської психіатричної лікарні та інші національні чи соціальні групи, яких окупанти вважали ворогами або ж «просто зайвими».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Бабин Яр, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: