На одному із аукціонів пощастило відшукати чорно-білі світлини села на Тернопільщині, які раніше були невідомі. Мова йде про село Козаччина, яке знаходиться сьогодні в Чортківському районі Тернопільської області.

Фото середини ХІХ ст. показують, панорамний вигляд цього населеного пункту, а також якість фото дозволяє розгледіти деталі забудови сільських хат, мосту та місцевого ландшафту.

Читайте також

У Тернопільському музеї показали українські банкноти з 1918 року і до сьогодні (ФОТО)
Поповнення зброярні у Збаразькому замку
У Тернопільському обласному краєзнавчому музеї запровадили рубрику #фотозагадки_музею

Якщо порівнювати із сусідніми населеними пунктами, то Козаччина відносно не старе село. Перша писемна згадка про нього датується 1763 роком, хоча археологічні дані свідчать, що люди тут селились досить давно. Можливо, в майбутньому історикам ще пощастить відшукати раніші документи з історії цього села.

До нашого часу в селі збереглися будинок давньої папірні й частина греблі біля неї. В період 1792-1825 рр. в Козаччині продукували високоякісний папір, який постачали до багатьох міст Європи.

Джерело: allegro.pl

null

 

 

null

 

 

null

 

 

null

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Козаччина, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: