На Тернопільщині перепоховали трьох воїнів УПА

24.09.2021 21:05   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

На Кременеччині сьогодні, 24 вересня, перепоховали останки трьох воїнів УПА, які знайшли торік в селі Великі Загайці Великодедеркальської громади під час розкопок. Про це пише Суспільне.

Відтак, у церкві Архістратига Михаїла в Темногайцях відбулась панахида за загиблими воїнами УПА. Після цього труни з останками відвезли до села Великі Загайці, де відбулася громадська панахида.

Поховали вояків УПА у братській могилі.

Як розповідає керівник меморіально-пошукового центру “ДОЛЯ” Святослав Шеремета, пошукові роботи, ексгумацію та перепоховання профінансував Український інститут національної пам’яті, загальна вартість – 110 тисяч гривень.

Додамо, працівники меморіально-пошукового центру "Доля" 15 спільно з Українським інститутом національної пам’яті та громадською організацією "Меморіал Південна Волинь ексгумували понад тисяч останків жертв політичних репресій та жертв воїн різних періодів та армій по всій Україні.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі