У ВР просять СБУ перевірити мережу АЗС «БРСМ-Нафта» через фінансування протестів Московського патріархату

22.09.2021 17:21   Джерело: news.depo.ua
Опубліковано : Новини Тернопілля

 

Нардеп Антон Поляков просить СБУ перевірити викладені у ЗМІ факти фінансування мережею заправок "БРСМ-нафта" та її власником Андрієм Бібою протестів проти приїзду Вселенського патріарху, а також діяльності РПЦ в Україні. Про це стало відомо зі сторінки нардепа у Facebook.

Народний депутат Антон Поляков написав звернення до Голови СБУ Івана Баканова, де просить перевірити викладені у ЗМІ (зокрема в сюжеті 24 каналу: "Візит Варфоломія в Україну: проросійські сили можуть вчинити провокації") факти про причетність до фінансування акцій протесту проти приїзду Вселенського патріарху мережі АЗС “БРСМ-нафта” та її власника Андрія Біби.

 

Читайте також

Через черговий вибух на заправці «БРСМ-нафта» постраждало 2 людини
До фінансування протестів проти приїзду Вселенського патріарха можуть бути причетні Андрій Біба та його мережа заправок "БРСМ-нафта" (сюжет 24 каналу)
СБУ закликають перевірити мережу заправок "БРСМ-нафта" через співпрацю з Московським патріархатом і причетність до фінансування протестів проти приїзду Варфоломія


"Прошу Вас:

1.Перевірити інформацію про підготовку провокацій під час акцій протесту проти візиту Вселенського патріарху Варфоломія у серпні 2021 року.

2.Перевірити викладені у ЗМІ факти фінансування мережею АЗС “БРСМ-нафта” та її власником Андрієм Бібою акцій протесту проти приїзду Вселенського патріарху, а також діяльності РПЦ в Україні.

3.Повідомити про результати розгляду цього депутатського звернення у строк, встановлений Законом України “Про статус народного депутата України”, - пише у своєму зверненні нардеп Поляков.

Як зазначає народний депутат,  проросійські сили вже з лютого вели пропаганду проти візиту Вселенського патріарху, а з різних джерел неодноразово надходила інформація про можливі заворушення під час акцій протесту. Тож, наслідки цих провокацій могли нести загрозу державній безпеці України, її міжнародному іміджу та міжконфесійній злагоді в українському суспільстві.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: news.depo.ua  

Коментарі