Віктор Шумада: Влада повинна повернути українцям можливість отримувати субсидії, щоб уникнути тарифного геноциду (відео)

21.09.2021 15:39   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Вимагаємо в Уряду збільшити розмір субсидій для того, аби допомогти українцям сплачувати комунальні послуги, тарифи на які за останні два роки стрімко зросли! Відповідне звернення, яке підтримали депутати Тернопільської районної ради, ініціювала фракція «Європейської Солідарності».

Чому виникла гостра необхідність швидко реагувати й звертатися до вищого керівництва держави, – пояснив голова фракції «Європейської Солідарності» у Тернопільській районній раді Віктор Шумада. 

«Зелена влада» обіцяла, як прийде до влади, вдвічі знизити тарифи. Натомість знищила налагоджену систему виплати субсидій. Якщо за часів нашої команди кількість домогосподарств, які отримували субсидії складала 7 мільйонів, то зараз їх кількість менша 2 мільйонів. У Тернопільській області 50% отримувачів субсидій залишилися без допомоги від держави. 

Водночас, додаткового навантаження не витримають й місцеві бюджети, які змушені утримувати комунальні заклади та платити за опалення, ціна на які з початку року зросла на 200-250%. Сьогодні вона досягає 21-23 тисячі гривень за тисячу куб. метрів природного газу та продовжує зростати», – зазначив він.

Саме тому, як підкреслив Віктор Шумада, команда «Європейська Солідарність» пропонує частину коштів, які надійшли з Міжнародного валютного фонду негайно внести через зміни до закону про Державний бюджет та спрямувати на субсидії. При такій ціні 70% українських домогосподарств будуть неспроможні оплачувати комунальні послуги!


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі