У Бучацькій єпархії відзначили 10-річчя єпископства владики Дмитра Григорака

Опубліковано:
19 Вересня, 2021

Вчора, 18 вересня, у Бучацькій єпархії відзначили 10-річчя єпископства владики Дмитра Григорака. З цієї нагоди у катедральному соборі Святих Петра і Павла у Чорткові відбулася Архиєрейська Божественна Літургія. Про це повідомляє на офіційному інформаційному ресурсі Української Греко-Католицької Церкви.

Привітав владику Дмитра Григорака із 10-річчям архиєрейської хіротонії і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. У вітальній грамоті він відзначив жертовне і віддане служіння владики.

«Святкування Вашого ювілею − велика подія для всіх нас. Разом із Вами заносимо до престолу Всевишнього наші молитви, дякуючи Богові за те, що покликав Вас на дорогу жертовної посвяти Церкві та рідному народові. Ваше служіння як єпископа Бучацького є прикладом доброго пастиря, який кладе душу свою за овець своїх (Ів. 10, 11)», – йдеться у повідомлення.

Додамо, що рішення посвятити себе Богу Дмитро Григорак прийняв ще у 1989 році, коли він вступив до Чину святого Василія Великого. У 1990 році він прийняв чернецтво. Священничі свячення владика Дмитро прийняв у 1992 році, і відтоді служив у парафіях Івано-Франківщини, на Волині, на Тернопільщині – був духівником, настоятелем монастиря, парохом храму. З 2007 року папа Венедикт XVI призначив ієромонаха Дмитра Григорака апостольським адміністратором Бучацької єпархії, у липні 2011 року папа дав згоду на його призначення єпархом Бучацьким УГКЦ, а 18 вересня відбулася його єпископська хіротонія у катедральному соборі Святих Петра і Павла у Чорткові. Чин архиєрейської хіротонії здійснив Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, співсвятителями були владика Василь Семенюк, правлячий єпископ Тернопільсько-Зборівської єпархії, та владика Софрон Мудрий, єпископ-емерит Івано-Франківської єпархії.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Блаженніший Святослав, #Владика Дмитро Григорак, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #УГКЦ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: