Врятувати громаду: «слуги» беруть під свій контроль громаду на Тернопільщині

Опубліковано:
17 Вересня, 2021

Децентралізація по різному реалізовується на Тернопільщині. Одні громади успішно розвиваються, а інші грузнуть в проблемах. Розвиток кожної окремої громади складає загальну картину економічних показників в цілому області.

25 жовтня на виборах у громаді переміг представник «Батьківщини» Ігор Мерена. Під його керівництвом у 2021 році Підгаєцька ТГ не взяла участь у жодній програмі фінансування з обласних та державних бюджетів. До того ж виникли проблеми з відсутністю коштів для фінансування установ освіти, медицини та залучення інвестицій. Такі показники обласних посадовців не задовольняють.

Ймовірно саме тому Підгаєцьку громаду «слуги народу», котрі сьогодні є владущою партією в області, хочуть взяти під свій контроль управління.

В структуру Підгаєцької міської ради посеред року вводять посаду третього заступника, яку має зайняти представник політичної партії «Слуга народу» Іван Керницький. В нього великий досвід управліннями державними структурами. В обласних кабінетах говорять, його досвід має врятувати Підгаєцьку громаду від ліквідації після підсумків першого року роботи.

Читайте також

У школах Чорткова пролунав перший дзвоник
На Тернопільщині міський голова поклав око на надра громади?
Кожна громада Тернопільщини може отримати до 2 млн грн на соціальні послуги

Ще однією задачею в Івана Петровича, ймовірно буде скорочення штату Підгаєцької міськради. Саме з такою задачею Керницький справився, виконуючи обов’язки першого заступника Підгаєцької РДА. У 2019 році скоротили більше десятка посад, що дозволило установі зменшити фінансові витрати у рази.

У самій громаді, здається, це не дуже сприймається депутатським корпусом. Чергове збільшення структури лякає депутатів Підгаєцької ТГ.  На сесії, 17 вересня рішення збільшити структуру депутати не підтримали.

Чи візьмуть «слуги» під контроль Підгаєцьку громаду та для чого — покаже лише час!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #громада, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #підгайці, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: