«Герой-рятувальник року»: Президент України відзначив нагородами двох лікарів з Тернопільщини

17.09.2021 16:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Президент України Володимир Зеленський відзначив лауреатів Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року». Серед нагороджених – лікарі-анестезіологи відділення інтенсивної терапії та анестезіології Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні Юрій Голінка та Сергій Цісарський.

Нагадаємо, мама з трьома дітьми відпочивала в аквапарку. Дітвора купалася у підлітковому басейні. Згодом жінка побачила, як її 3-річна донька лежала на поверхні води непритомна. Мама витягла дитину з басейну. Медпрацівник розважального закладу розпочали надавати допомогу дитині, але безрезультатно.

Лікарі-анестезіологи відділення інтенсивної терапії та анестезіології Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні Юрій Голінка та Сергій Цісарський, які відпочивали в аквапарку, вирішили втрутитися у ситуацію. Серцево-легенева реанімація, яку вони зробили, тривала близько десяти хвилин. Відтак, медикам вдалося запустити серце дівчинки.

Швидка, яка приїхала на місце події, доправила дитину до реанімації.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі