Ювілей відзначить 16 вересня Тернопільська регіональна телекомпанія «TV-4». Вона є першою незалежною телекомпанією в Західному регіоні . 16 вересня легендарному ЗМІ, як і Україні, виповнюється 30 років. TV-4 – відомий бренд, який по праву називають «однією із візитівок Тернопільщини».

Історія

Розпочиналося все у далекому 1991-році. Група ентузіастів вирішила на зламі політичних епох створити власне регіональне телебачення. Задум належить тернополянину Андрію Гнатюку. Перший вихід в ефір запланували на 19 серпня. ГКЧП у Москві (тодішній столиці Радянського Союзу) зламав усі плани, тому першу програму глядачі TV-4 побачили16 вересня, коли ситуація у країні прояснилася.

null

 

Назва

TV-4 вирішили назвати латиною, бо уже тоді замахнулись на міжнародний рівень. А четвірка символізувала четверту кнопку у телевізорі (після УТ-1, УТ-2 і ЦТ – загальносоюзного).

Програми

Перші програми: «Тутті-Фрутті», «Глобус», «Кінономінація», «Що природно, то не гріх», «Пан+Пані на екрані», «Студія «Місто», «Бузя і Рузя», «Пенальті», «Мандрівник», «Жіночі клопоти», «Діти наші квіти». З перших днів і до сьогодні виходять «Наші вітання» і «Погляд зблизька». А ще особливою популярністю серед глядачів користувались закордонні фільми і мультики! Їх спеціально з англійської та німецької перекладали і озвучували викладачі місцевих інститутів.

Читайте також

Святкуй 30-річчя TV-4 і виграй м’яч з автографами зірок українського футболу

Сьогодні на TV-4 виходить до двох десятків різножанрових програм для різних вікових категорій: «Межа правди», «Акценти», «Сільський календар», «Про нас», «Те, що любиш», «Кіндер-шоу», «Тернопільська погода», «Цінуй справжнє» і інші.

null

 

Провінційні вісті

«Провінційні вісті» з’явилися у 1992-му і залишаються найрейтинговішою інформаційною програмою за численними дослідженнями. Перші ведучі – Олег Снітовський і Сергій Сінкевич. На початках програма виходила лише двічі на тиждень, а сьогодні – вісім разів на добу. У неділю – ще підсумковий випуск «Провінційні вісті. Тиждень». Сьогодні відділ новин очолює Мар’яна Судова.

null

 

Міжнародні проєкти

Телекомпанія має досвід успішної участі у багатьох грантових проєктах.
TV-4 – перші серед телекомпаній України у 20002 році виграли проект на співпрацю та обмін досвідом з телекомпанією WFIE (США). Двом делегаціям вдалось побувати в Америці і перейняти досвід колег-телевізійників. А далі зав’язалась тісна співпраця з Посольством США в Україні, з Радою Міжнародних Наукових Досліджень та Обмінів IREX, з Міжнародним фондом „Відродження”, із Національним фондом на підтримку демократії, Фондом прав людини уряду Нідерландів, з «Міжнародною медіа академією у Берліні». Завдяки цій співпраці вдалось реалізувати масштабні проекти – „Тема тижня”, „Ніч виборів на каналі TV-4”, «Межа правди», «Передвиборча п’ятниця», «Новий парламент – очікування регіонів» «Долаємо стереотипи. Україна. Перезавантаження», «Реальні справи», проект «Хто, як не ми? » «Єдина країна» «Телемости «Реформи – це просто», проект «Ми-різні, ми-рідні», У час пандемії COVID-19 реалізований «Обираємо життя», згодом – «5 хвилин на добру справу», «Батьки VS діти».

null

 

Колектив

Запорукою успіху на TV-4 вважають рідний колектив – злагоджену і професійну команду креативних і невтомних однодумців, які готові прийняти будь-які виклики. Сьогодні на телекомпанії працює 35 осіб. Були часи, коли працювало до 60 людей. На TV-4 не буває колишніх. Тут вміють працювати і відпочивати, до того ж сім’ями. Спільне дозвілля надихає до нових звершень.

null

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #tv-4, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: