Рецепт: Тушковані паркові печериці

Опубліковано:
8 Вересня, 2021

Дані гриби ростуть саме в парках міст та сіл і відрізняються разюче за смаковими якостями від своїх «братів» – лісових, лугових печериць і окультурених шампіньйонів.

Збирають паркові печериці переважно біля доріжок, попри бордюри, але можуть вони проростати і посеред газонів, а ще й у неякісно вкладеному асфальті. В останньому випадку гриби значно підіймають покриття, руйнуючи його. Тож не слід їх добувати киркою чи ломом, просто в таких місцях залишайте ці гриби. В інших місцях зрізайте під ніжкою. Очищуючи вдома гриби, слід пам’ятати таке: шкірку не слід знімати взагалі, а лише поверхнево очисти від землі та порізати. Потім помістити у добре підсолену воду на 30-40хв. Після цього гриби висипають на друшляк і промивають під сильним струменем води, вони стають білими білесенькими.

Інгредієнти: 150-300 г очищених грибів; пів середньої морквини, натертої на середній терці; 1 середня цибулина, січена кружальцями; 1 невеликий болгарський перець; 2 невеличкі помідори; чорний мелений перець; рослинна олія; борошно 1 ст. л.,сметана – 2 ст. л., сіль.

Спосіб приготування страви

Читайте також

Рецепт підливи із асорті грибів
Салат з полуницею, томатами і базиліком
Смачна курка з грибами під картопляною шубкою

На пательню наливають олію, щоб вона вкрила все дно. В підігріту олію висипають очищені гриби, 5 хвилин смажать, далі всипають заздалегідь приготовану суміш подрібнених моркви, болгарського перцю, цибулі та помідорів. Зверху солять й перчать до смаку та смажать, перемішуючи дерев’яною лопаткою, до золотистого кольору грибів. Далі заливають окропом до покриття суміші та додають борошно, розмішане у воді – пів склянки,  а також додають 2 ст. л. сметани. Пательню накривають кришкою та тушкують 10 хв.

Споживання. До тушенини підійде любий гарнір – смажена, печена чи варена картопля, гречка, ячмінна чи перлова каші і т.п. Можна споживати і самі гриби без гарніру. Смачного!

null

 
null

 
null

 
null

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #печериці, #рецепт, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: