Тернополянка здобула перемогу на Всеукраїнському конкурсі етноблогерів

Опубліковано:
7 Вересня, 2021

Тернополянка Магдалина Липовицька перемогла на Всеукраїнському конкурсі етноблогерів та здобула відзнаку Олександра Капіноса – Героя Небесної Сотні. Переможців обирали з-поміж 240 учасників з всієї України віком від 7 до 17 років. Про це пише «5 канал».

Відтак, Магдалина стала кращою у віковій категорії 10-13 років. Дівчинка дослідила вісім поколінь родинного дерева, щоб визначити найпопулярніші за 2 століття імена. Також, Магдалина розказувала своїм підписникам як змінювалися одягові традиції українців.

Як зазначає сама Магдалина, до початку конкурсу вона не вела свій блог. Однак, поїхавши до бабусі, вона знайшла цікаві речі, та вирішила поділитися світлинами у соціальній мережі.

«Я до конкурсу взагалі не мала блогу, не мала Instagram, їздила до бабусі в село і на горищі знайшла дуже багато старих етноречей», – каже Магдалина Липовецька.

Додамо, що у відеоблогах діти розповідали про історії своїх родин, сімейні реліквії, предмети традиційного українського побуту, а ще регіональні діалекти, кулінарні традиції та вишиті сорочки. Цим самим, як наголошують організатори, учасники створювали та розвивали українськомовний культурно-пізнавальний контент.

Найкращих етноблогерів нагородили у трьох вікових категоріях та в номінації гран-прі. У подарунок переможці отримали смартфони. До визначення переможців, окрім відомих етнографів, фольклористів та музеєзнавців долучилися і близькі героя Небесної Сотні Олександра Капіноса – його мама та наречена. Опісля нагородження, учасники разом із батьками відвідали Алею Героїв Небесної Сотні, де їм провели екскурсію.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #етноблогер, #Магдалина Липовицька, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #олександр капінос, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: