До 25-ліття впровадження гривні: у Тернополі відкрили унікальну виставку

Опубліковано:
4 Вересня, 2021

У Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відкрили виставку українських банкнот. Експозицю презентували до 25-ліття впровадження гривні.

Як йдеться у повідомленні Тернопільської обласного краєзнавчого музею, представлені рідкісні оригінальні зразки банкнот, які були в офіційному грошовому обігу на території України в різні періоди її державності. Зокрема, на виставці купюри від 1918 р. до сьогодення.

Додамо, що 25 серпня 1996 р. президент України Леонід Кучма видав указ «Про грошову реформу в Україні», згідно з яким з 2 вересня того ж року Національним банком України в обіг введена національна валюта – гривня, а також роздрібна монета – копійка. У процесі грошової реформи обмін проходив за курсом 100 000 купоно-карбованців за 1 гривню. Перші випуски гривневих банкнот надруковані були ще в 1992 р. у Канаді та Великобританії. А з 1998 року випуск українських грошей розпочався у Банкнотно-монетному дворі НБУ в м. Києві. Авторами ескізів гривень стали відомі українські художники Борис Максимов та Василь Лопата.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #банкноти, #виставка, #гроші, #купюри, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: