«Основи християнської етики»: у школах Тернополя впроваджують факультативний предмет

Опубліковано:
4 Вересня, 2021

У школах Тернополя впроваджуватимуть факультативний предмет «Основи християнської етики». Так рішення прийняли депутати під час сесії Тернопільської міської ради. Про це пише Суспільне.

За словами мера міста Сергія Надала, предмет викладатимуть з 1 по 9 класи. Одна, учні зможуть відвідувати урок за бажанням.

Гроші на фінансування факультативу виділятимуть з бюджету громади.

«Якихось додаткових видатків для бюджету це не буде нести. Тепер вже чітко розуміємо, що держава відмовилась від цього на рівні країни. Власне, ми знаємо, що в Тернополі є запит на проведення такої програми, Тернопіль завжди був містом великодуховним і ми хочемо це підтримувати. Будемо фінансувати за кошти місцевого бюджету витрати на проведення таких уроків. Але я ще раз наголошую, що уроки стосуються учнів 1-9 класів. Уроки є виключно добровільні. Якщо батьки не мають бажання, відповідно, діти цим займатись не будуть», – каже Сергій Надал.

Наразі предмет «Основи християнської етики» викладають школа-ліцей № 6. Раніше заняття проводили лише в початкових класах. Цьогоріч їх вперше впровадили для учнів 5 – 9 класів.

«Відповідно до заяви батьків ми заповнюємо клас, щоб була кількість учнів, яка необхідна нормативам, це не менше 8 осіб. Назбирується і до 15 дітей. У старших класах трішки менше, але цьогоріч йде розмова і є потреба в тому, щоб більше спілкуватися на такі загальнолюдські теми. Думаємо, що до 9 класу ми зможемо набрати дітей, щоб заняття відбувалися», – каже директор школи Олександр Остапчук.

Додамо, у травні 2016 року тернополянка Тетяна Семусь зареєструвала електронну петицію до міської ради про відокремлення освіти від релігії. Тоді петиція набрала 308 голосів із 250 необхідних, в червні того ж року на сесії міської ради петицію розглянули, але не проголосували.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Основи християнської етики, #тернопіль, #тернопільські новини, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: