«Діалог двох культур»: на Тернопільщині розпочався літературно-мистецький форум

Опубліковано:
4 Вересня, 2021

У Кременці сьогодні, 4 вересня, розпочався літературно-мистецький форум «Діалог двох культур». Захід зібрав науковців, літераторів, письменників, митців з Польщі та України. Про це повідомляє УКРІНФОРМ.

Як розповідає директор обласного літературно-меморіального музею Юліуша Словацького у Кременці Тамара Сеніна, цьогорічний літературно-мистецький форум розпочався із відвідин могили матері поета та урочистого богослужіння.

«У нашому місті, де понад 200 років тому народився польський поет Юліуш Словацький, якого часто називають сином двох народів – польського і українського, такий форум проводимо щорічно. Цього року «Діалог двох культур» розпочали відвідинами могили матері поета, урочистим богослужінням в Кременецькому костелі святого Станіслава, де після реставрації зазвучав старовинний орган XIX століття», – каже Тамара Сеніна.

Форум триватиме впродовж двох днів. У програмі заходу заплановано проведення наукових конференцій на тему культурної спадщини обох народів – українського та польського. Також презентуватимуть експонати, які зображають взаємозв’язок української та польської культур.

Додамо, українсько-польський літературно-мистецький форум «Діалог двох культур» проводиться у Кременці з 2005 року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Діалог двох культур, #кременець, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #польща, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: