У Чортківській громаді відтепер є шкільний громадський бюджет. На 2022  рік на нього спрямують більш як 500 тисяч гривень. Рішення про створення цього бюджету ухвалили місцеві депутати.

Учні матимуть можливість подавати свої проекти на голосування. У кожній школі громади будуть проекти-переможці.

Читайте також

«Цінуйте майно громади!»: у Чорткові діти пошкодили підніжжя пам’ятника
«Гучно дають обіцянки»: у Чорткові передумали будувати меморіал воїнам УГА?
Тернопільським обласним депутатам не цікава міжнародна співпраця області?

«Шкільний громадський бюджет створили, щоб учні вчилися розробляти ідеї, створювати проекти, комунікувати та працювати в команді, розвинути відчуття причетності та важливості власного голосу, тим самим сформувати активного, розумного громадянина з критичним мисленням, який в майбутньому буде брати участь у прийнятті рішень в громаді та суспільстві», – розповіла начальниця управління освіти, молоді та спорту Людмила Поліщук.

У кожній школі створять конкурсну комісію, в яку входитимуть учні та їх батьки і вчителі. Вони допомагатимуть і підказувати, як правильно написати та подати проект.

«Проекти повинні бути спрямовані на розвиток шкільного самоврядування, освітніх навчальних процесів, впровадження інновацій, задоволення потреб учнівської спільноти в частині освітніх та навчальних програм та тематичного напрямку закладу загальної середньої освіти. На покращення закладу загальної середньої освіти та його території покращення проєкту/дизайну приміщень закладу загальної середньої освіти та територій, озеленення та освітлення території, благоустрій спортивних та відпочинкових зон. Також проекти учнів мають бути спрямовані на впровадження інноваційних проектів в тематичних сферах: «Школа як місце експериментування», «Школа 2.0», «Школа як спортивний майданчик», «Школа приємних вражень», на впровадження альтернативних джерел енергії, на організацію дозвілля/заходів. На науково-просвітницькі, соціальні заходи, покращення екологічної ситуації у закладі загальної середньої освіти, покращення просторовому розвитку та естетичного вигляду, впровадженню сучасних інноваційних проектів», – каже Людмила Поліщук.

Для закладів загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів максимальна вартість одного проекту – від 1 тис 50 тисяч гривень. Для закладів загальної середньої освіти І-ІІ ступенів – від 1 до 25 тисяч гривень. Голосувати за проект можна буде на електронній платформі аб,о заповнивши бюлетень у пункті голосування, встановленому конкурсною комісією. Триватиме голосування 8 днів. Право голосувати мають учні з 7-11 класів. Кожен школяр може віддати голос лише за один проект.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бюджет, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #чортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: