У Тернопільському краєзнавчому музеї триває виставка до 165-річчя з дня народження І.Франка

31.08.2021 12:40   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

У Тернопільському обласному краєзнавчому музеї триває виставка до 165-річчя від дня народження видатного українського письменника Івана Франка. Експозицію підготували працівники відділу нової історії та назвали - «Нам пора для України жить».

Читайте також

Донька ветерана з Тернопільщини відсудила батькові нагороди в музею
На віртуальну виставку «Конституція України: від гетьмана до президента» запрошує Тернопільська наукова бібліотека
У музеї національно-визвольної боротьби Тернопільщини відкрили виставку «100 перемог» України до Дня Конституції

«Серед експонатів представлені твори знаменитого письменника, поета і громадсько-політичного діяча, які видали за його життя. Окремі з цих книг походять зі збірки Леся Курбаса, — розповідає завідуючий відділом стародавньої історії ТОКМ Олег Гаврилюк. — Зацікавлення відвідувачів може викликати листівка від 19 січня 1916 року, на якій сфотографований Іван Франко серед українських легіонерів, котрі лікувалися в оздоровчому домі Львова. Також своєрідними музейним раритетами можемо вважати диплом, вручений Іванові Франку на пам’ять про І Українську Хліборобську Виставку в Стрию 1909-го року з підписами О. Нижанківського і Д. Сембратовича та настільну мідну медаль, випущену в Україні до 100-літнього ювілею генія українського народу», - розповідають працівники музею.

Діятиме виставка до 9 вересня. Усіх охочих запрошують до перегляду експонатів.

null
Фото з мережі Інтернет

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі