Андрій Богданець: «Ринок землі – це правильна ініціатива, яка згодом дасть приплив закордонних інвестицій»

Опубліковано:
31 Серпня, 2021
Чи була потрібна земельна реформа?

 
Відповідь на це питання у програмі «Аргументи» на каналі «Тернопіль1» дав народний депутат від «Слуги народу» Андрій Богданець.
 
– Це цілком нормальна світова практика, коли людина може розпоряджатися своєю землею так само як, наприклад, квартирою чи автомобілем. Вважаю, що ринок землі – це правильна ініціатива, яка згодом дасть приплив закордонних інвестицій в нашу країну, – зазначив Андрій Богданець. – Перед впровадженням реформи ми їздили регіонами України й розвіювали «страшилки» про те, що приїдуть іноземці й вивезуть наш чорнозем вагонами.
 
Народний депутат також підкреслив, що іноземні бізнесмени не скуплять масово землю, оскільки продумано запобіжники, які не дозволять їм це зробити.
 
– Іноземці не скуповують, бо ми поставили запобіжник, який унеможливлює для них купівлю до 2024 року. Чому так мало? Бо до 2022 року можуть купляти тільки фізичні особи. Після 2022 року така можливість буде в юридичних осіб. Зараз ми теж зробили запобіжник – купівля в одні руки до сто гектарів, – пояснив Богданець. – Чесно кажучи, ми живемо в ідеальних умовах для ведення бізнесу. У Данії, Бельгії, Франції податки на прибуток становлять 40-60 %. В нас зовсім інші цифри. Але, звісно, наші фермери все-таки бояться, що стануть не конкурентоспроможними, коли приїдуть іноземні бізнесмени, в яких набагато легший доступ до фінансування. Тому свою землю вони поки не продають, добре все обдумують.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Богданець, #земля, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: