Тернопільські свободівці зібралися в столиці, щоб нагадати Зеленському вимоги нації

31.08.2021 07:36   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець
Напередодні запланованої зустрічі президентів України і США Володимира Зеленського та Джозефа Байдена ВО «Свобода» провело у Києві акцію «Вимоги нації».
 
Понад тисячу учасників зібралися під Офісом Президента, аби нагадати Володимиру Зеленському ключові вимоги українців. Націоналісти витупили проти: проведення виборів на окупованій території; особливого статусу для Донбасу; «формули Штайнмайєра»; «Мінських угод»; переговорів у «нормандському форматі».
 
Участь в акції взяли й свободівці з Тернопільщини. Голова обласної ради Михайло Головко закликав главу держави не повторювати помилки п’ятого президента Петра Порошенка.
– Ми тут, щоб сказати Зеленському, що українці в жодному разі не дозволять здати національні інтереси. Україна не буде виконувати «Мінськ», бо це – капітуляція та зрада. Володимир Зеленський як гарант Конституції та лідер держави повинен стояти на національних позиціях і захищати Україну. Повністю згідний з нашим лідером Олегом Тягнибоком, який вважає, що треба повертатися до Будапештського формату,  зазначив Михайло Головко.
 
Він також підкреслив, що президент України має вимагати від Джозефа Байдена дій для захисту суверенітету нашої держави, оскільки США – гарант Будапештського меморандуму.
 
– Прикро, що зі зміною президента США змінилася й політика. Тепер Байден домовляється з Путіним за спиною в України. А «Північний потік – 2» – ні що інше, як зрада національних інтересів України. Тому ми сьогодні маємо чітко ставити вимоги, у тому числі до президента США. Зеленський повинен заявити, що чекає підтримки з боку США – стратегічного партнера та одного із основних союзників. Ми очікуємо від Америки допомоги, а не ударів у спину!  резюмував Михайло Головко.
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі