У Тернополі розпочався V ювілейний Міжнародний фестиваль гончарів «Не святі горшки ліплять»

28.08.2021 12:50   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець

27 серпня у Тернополі стартував V ювілейний Міжнародний фестиваль гончарів «Не святі горшки ліплять».

Проходитиме дійство до 29 серпня в парку ім. Т. Шевченка поблизу центрального фонтану.

Під час урочистого відкриття з вітальним словом до організаторів та учасників фестивалю звернувся міський голова Тернополя Сергій Надал.

Читайте також

На Тернопільському ставі стартували етапи чемпіонату світу з водно-моторного спорту «HYDRO GP Ternopil»
У військовій частині у Чорткові відбувся турнір з футболу до Дня Незалежності України
28 серпня понад 30 населених пунктів Тернопільщини будуть без світла

«Дуже приємно, що така велика кількість гончарів, справжніх гуру своєї справи, знайшла час приїхати у ці дні в Тернопіль з різних куточків України. Ми радіємо, що це уже п’ятий ювілейний фестиваль у нашому місті, який став не лише традиційним, а й очікуваним і бажаним, - зазначив Сергій Надал. – Дякую організаторам, партнерам фестивалю і учасникам за те, що зберігаєте та примножуєте українські національні традиції та цінності, адже традиція гончарства походить ще з часів Київської Русі, трипільської культури. А ваша тема «Княжа доба» - це, мабуть, якраз та доба, коли Україна мала найбільший та найшвидший розвиток як культурний, так і матеріальний. Тож  сподіваюся, що сьогодні кожен з присутніх гостей свята знайде щось своє з цієї доби, спробує зробити власний виріб, а майстри гончарної справи - подарують неймовірні враження та емоції».,

Міжнародний фестиваль гончарів «Не святі горшки ліплять» - це не просто можливість виліпити свій власний глиняний витвір мистецтва, це унікальний збір найкращого з творчого середовища України та з-за кордону.

Цьогорічна тема фестивалю «Кераміка княжої доби», і в контексті цієї теми на тернополян і гостей міста очікують: глиняні бої, гончарські майстер-класи, конкурси, лотерея серед відвідувачів, справжні лицарські бої, лучний тир, тестування та майстер-класи від психологів! А ще сьогодні буде вогняне шоу, випал скульптури і презентація книги Лариси Ніцой.

Запрошуємо жителів Тернопільської громади познайомитися зі світом українських традиційних ремесел та розкрити у собі творця. 

Проєкт «Міжнародний фестиваль гончарів «Не святі горшки ліплять»» реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

Організатори: Тернопільський обласний Осередок Національної спілки майстрів народного мистецтва України, Тернопільська міська рада, Громадська організація «Партнерство», Громадська організація «Не святі горшки ліплять».

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі