Тарифи на проїзд за «Файною карткою» - одні з найдешевших в Україні

27.08.2021 12:40   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець

Тернопіль перше українське місто, де був запроваджений електронний квиток у формі «Файної карти». Це дозволило не лише оптимізувати роботу громадського транспорту, а й зберегти пільги на проїзд і, навіть, запровадити додаткові. Тому Тернопіль заслужено називають містом з найбільш соціальним громадським транспортом.

 Збережено пільги на проїзд

При наявності пільгової «Картки тернополянина» («Файна карта») усі категорії пільгового населення у тролейбусах та маршрутках перевозяться безкоштовно та у необмеженій кількості. Тобто всі пенсіонери, ветерани а інваліди, які мають права на безкоштовний проїзд, їздять безкоштовно. Мерія компенсує перевізникам вартість проїзду цих категорій. Використання «Карти тернополянина» також дає можливість мерії чітко бачити, скільки саме пільговиків скористувалося транспортом і не переплачувати.

Учасники бойових дій та добровольці також їздять безкоштовно та без обмежень  при наявності посвідчення «Учасника бойових дій» та посвідчення добровольця відповідно.

Зазначимо, що в інших містах України пільговики або вже платять за проїзд у повному обсязі або будуть зобов’язані це робити після чергового підвищення цін.

 

Запроваджено додаткові пільги

Правом безкоштовного проїзду можуть скористатися ті учні та студенти, які мають виготовлену Учнівську/Студентську «Файну карту». Це право було збережено й під час літніх канікул.

Також учні та студенти при наявності «Карти тернополянина» можуть скористатися безоплатним проїздом і на приміських маршрутах в межах Тернопільської громади:  «Тернопіль – Курівці», «Тернопіль – Вертелка», «Тернопіль – Мелашівці –Іванківці –  Плесківці», «Тернопіль – Глядки».

 Нагадаємо

Завдяки «Файній карті» у Тернополі також збережені одні з найнижчих в України, соціальні тарифи на проїзд у громадському транспорті для звичайних категорій населення.

Читайте також

У Тернополі розпочався фестиваль «Не святі горшки ліплять»
Обікрав кондуктора: жителю Тернопільщини загрожує позбавлення волі до трьох років

Вартість проїзду у тролейбусах становить 5 гривень для мешканців, які скористаються персоніфікованою «Файною карткою», 6 гривень при сплаті неперсоніфікованим електронним проїзним квитком або безконтактною банківською карткою.

У маршрутках Тернополя проїзд коштуватиме 6 гривень з «Файною картою», - 7 гривень при сплаті неперсоніфікованим електронним проїзним квитком або безконтактною банківською карткою.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі