Тернопіль: проводять вапнування малої водойми навколо острівця «Чайка»

Опубліковано:
20 Серпня, 2021

У Тернополі сьогодні, 20 серпня, розпочали вапнування малої водойми навколо острівця «Чайка». Роботи проводять у рамках реалізація комплексних заходів з очищення Тернопільського ставу та місцевих водойм. Про це повідомляє Тернопільська міська рада.

«Згідно з дослідженнями, вода тут має високу кислотність, що є несприятливою умовою для життєдіяльності живих організмів. Тому, щоб дати поштовх для розвитку екосистеми водойми та зменшити кислотність води, саме на цій ділянці проводиться вапнування, – додає Олег Соколовський, – розповідає начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології міської ради Олег Соколовський.

Відтак, фахівці провели лабораторний аналіз та визначили, що на водойму навколо острівка «Чайка» потрібно внести п’ять тонн вапняку, з них дві тонни гранульованого вапняку і три – мінерального вапнякового борошна.

При використанні такого способу у воді осідатимуть фосфати, відбуватиметься знезалізнення та сорбування важких металів.

Додамо, у рамках виконання плану комплексного очищення Тернопільських водойм відремонтували дощовий колектор разом з очисними спорудами, встановили аераційні фонтани, очистили та поглибили на 1,5-2 м дно водойми тощо.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільський став, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: