На честь 30-річчя Незалежності в рамках флешмобу «Мелодія єднає Україну» музиканти шести мистецьких колективів Тернополя одночасно виконають «Мелодію» Скорика

Опубліковано:
20 Серпня, 2021

Унікальна мистецька подія чекає тернополян 24 серпня. У особливій акції об’єднаються артисти нашого міста, аби музикою вшанувати 30-річчя Незалежності України. Це флешмоб із одночасного виконання «Мелодії» видатного українського композитора Мирослава Скорика у визначних місцях Тернополя. Цей твір по-праву вважається духовним гімном України, що надзвичайно повно передає її нескорений характер, силу духу і водночас ліричність душі. Тому виконання його під гаслом «Мелодія єднає» – єднає Тернопіль, єднає Україну – у День Незалежності є дуже символічним.

Розпочнеться флешмоб о 16 годині. Учасниками його стануть такі мистецькі колективи як Муніципальний Галицький камерний оркестр, який виступить біля пам’ятника Незалежності (Театральний майдан), Муніципальний Духовий оркестр «Оркестра Волі», який розміститься на бульварі Данила Галицького, камерний оркестр обласної філармонії (біля пам’ятника Героям Небесної Сотні, площа Героїв Євромайдану). Мистецький колектив Тернопільської музичної школи №1 імені Василя Барвінського виконуватиме «Мелодію» біля пам’ятника Степану Бандері, а інструментальний ансамбль Тернопільської музичної школи №2 імені Михайла Вербицького гратиме біля Церкви Петра і Павла на вулиці Володимира Великого. Ще однією музичною локацією для звучання «Мелодії» стане парк імені Тараса Шевченка, де біля Алеї Загиблим воїнам Тернопільщини в російсько-українській війні, що розташовується неподалік пристані, виступить Тернопільський військовий оркестр 44-тої окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола.

Читайте також

Муніципальний Галицький камерний оркестр влаштував концерт на тернопільському вокзалі
Військовий оркестр 44-ї артбригади заграв колядки і щедрівки біля головної ялинки Тернополя
Віктоp Овчаpук: «Омитий кpов’ю багатьох поколінь геpоїв, сувеpенітет нашої деpжави – безцінний для усіх укpаїнців»

Отож, рівно о 16 годині, на честь 30-річниці Незалежності України, під гаслом «Мелодія єднає» у Тернополі звучатиме «Мелодія» Мирослава Скорика. А після виконання твору артисти на кожному із цих імпровізованих сценічних майданчиків подарують тернополянам та гостям міста свій концерт української музики.

Флешмоб «Мелодія єднає» зініційовано управлінням культури і мистецтв Тернопільської міської ради, аби довести, що сила музики, незважаючи на роки, обставини та хід політичних подій чи економічних катаклізмів, завжди об’єднувала українців, надаючи сил жити і працювати, надихаючи до спільних справ задля процвітання рідної України.

Організатори запрошують тернополян долучатися до цієї акції, аби разом із чудовою «Мелодією», українською музикою та спільно з дорослими і юними музикантами відсвяткувати 30-річчя нашої Незалежності.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #незалежність, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #оркестр, #Скорик, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: