Депутати Тернопільської облради звернулися до Президента України щодо присвоєння звання Героя України Євгену Коновальцю

Опубліковано:
18 Серпня, 2021

Під час сесії Тернопільської обласної ради, яка відбулася 18 серпня, депутати звернулися до Президента України щодо присвоєння звання Героя України із врученням ордена Держави Євгену Коновальцю.

«Зараз Євгена Коновальця вшановують на місцевому рівні, але немає загальнодержавного визнання. У 2016 році до відзначення 125-річчя з дня народження Євгена Коновальця уряд затвердив план заходів з висвітлення ролі полковника в боротьбі українського народу за власну державу та подолання міфів радянської пропаганди. Це був перший важливий крок до визнання Коновальця героєм. Наступним кроком має стати присвоєння йому звання Героя України. Це буде найкращий прояв вшанування на державному рівні пам’яті видатного українця до 130-річчя з дня народження (14 червня 2021 року)», — йдеться у зверненні.

Додамо, що під час сесії Тернопільської обласної ради депутати також прийняли звернення до Голови Верховної Ради України, народних депутатів України щодо підтримки проєкту Постанови Верховної Ради України «Про відзначення 80-річчя створення Української Повстанської Армії

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #євген коновалець, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: