Отримав гроші і вимкнув телефон: тернополянин потрапив у шахрайську пастку на понад 15 тисяч

Опубліковано:
18 Серпня, 2021

Шахрайство, пов’язане з купівлею товару, зареєстрували співробітники Тернопільського відділення поліції. Правоохоронці вживають заходів для розкриття злочину та застерігають людей від подібних афер.

У шахрайську пастку потрапив 37-річний житель Тернополя. Чоловік хотів придбати будівельні матеріали. На одному із сайтів знайшов оголошення, зв’язався з продавцем. Останній висунув вимогу: відправить товар після його оплати. Тернополянин повірив та перекинув на рахунок незнайомця 15 500 гривень. Проте будівельні матеріали так і не отримав і гроші йому не повернули. Продавець вимкнув свій телефон.

Читайте також

23-річну тернополянку поліцейські підозрюють у крадіжці
На Збаражчині працівниця пошти крала з посилок мобільні телефони
Поштарка з Тернопільщини привласнювала чужі посилки

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.  Тривають оперативно-розшукові заходи.

Жителям області правоохоронці радять не перераховувати гроші за товар наперед навіть у мінімальних розмірах. Ретельно вивчайте усю інформацію про продавця, інтернет-магазин. Шукайте відгуки інших клієнтів в Інтернеті. Не виключено, що хтось вже став жертвою шахрая і попереджає інших про це. Якщо є можливість, зустрічайтеся з продавцем чи покупцем особисто і розраховуйтеся за товар лише після його отримання, інформує відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #крадіжка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #шахраї
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: