У лікарні швидкої допомоги Тернополя вже готуються до відкриття нового приймально-діагностичного відділення (фото)

Опубліковано:
16 Серпня, 2021
У Тернопільській міській комунальній лікарні швидкої допомоги – у розпалі реконструкція приймально-діагностичного відділення.

З ініціативи народного депутата від «Слуги народу» Андрія Богданця на цей проєкт з держбюджету було виділено понад 3,7 мільйонів гривень.

 

Читайте також

У важкому стані в лікарні Києва перебуває ректор Почаївської духовної семінарії
У Кременецькій лікарні відмовилися прийняти дитину, яка потребувала меддопомоги
На Тернопільщині люди зуміли самотужки врятувати потопельника

– Ми йдемо до європейських стандартів надання медичної допомоги. Це приймально-діагностичне відділення – яскраве цьому підтвердження. При в’їзді буде облаштовано павільйон, на який одночасно зможуть заїхати одразу кілька автомобілів. У новому приймальному відділенні будуть усі необхідні умови для комплексного обстеження пацієнта – і КТ-апарат, і мініопераційна на одному поверсі, аби не транспортувати хворого. Саме у цьому місці лікарі оперативно визначать ступінь важкості пацієнта, аби надалі відправити його на лікування у необхідний відділ, – зазначив Андрій Богданець.

Головний лікар Тернопільської лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський розповів, що нове відділення дасть можливість лікарю провести повне обстеження пацієнта одразу на місці, оперативно та правильно встановити діагноз.

– Проєкт приймально-діагностичного відділення нашої лікарні передбачає, що допомога пацієнту надаватиметься комплексно, в одному приміщенні. Зараз тут йдуть оздоблювальні роботи, а також заливають стяжку. Виконавець обіцяє завершити реконструкцію за місяць. Фінансують проєкт з двох джерел: державного та міського бюджету. На сьогодні освоєно 2,3 мільйони гривень, ще 1,5 – з міського бюджету, – підкреслив Ярослав Чайківський.

Для оновленого відділення уже закуплено сучасне обладнання.

– Ми придбали цифровий рентген, УЗД-апарат, комп’ютерний томограф. Зараз це обладнання поки знаходиться на складі, – додав Ярослав Чайківський. – Реконструкція приймально-діагностичного відділення – не перша допомога нашому медзакладу з боку народного депутата Андрія Богданця. Минулоріч за його сприяння було виділено 3,2 мільйони гривень на заміну усіх вікон в лікарні.

Також Андрій Богданець зауважив, що під час прокладання силових кабелів було зруйновано асфальтове покриття внутрішнього двору лікарні. Вже розроблено проектно-кошторисну документацію для його відновлення на суму 2,8 мільйонів гривень. Політик пообіцяв допомогти медзакладу й у цьому питанні, аби повністю реконструювати лікарню швидкої допомоги відповідно до сучасних європейських стандартів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Богданець, #лікарня, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: