Віктор Аверкієв

Віктор Аверкієв

кореспондент, м. Теребовля

«Нас почули!»

Так стверджують мешканці будинку № 2-А по вул. Січових стрільців в Теребовлі, що на Тернопільщині, після звернення до місцевого комунального підприємства.

13.08.2021 13:07   Джерело: TeNews
Автор : Віктор Аверкієв

Передісторія даного факту наступна. За словами жителів будинку, вони письмово звернулися до Теребовлянського комунального підприємства(директор Бурбела Я. М.) 18 червня 2021 року, це була п’ятниця, почистити лівньовку, яка знаходиться вище їх будинку так за метрів 100 – 150. І вже буквально з понеділка робітники комунального підприємства приступили до роботи та невдовзі почистили дощову каналізацію. До речі, саме цю лівньовку вже не чистили біля сорока років і всі води після значних дощів прямувались вниз по вулиці Братів Юрчаків та заходили в підвали будинку № 2-А по вул. Січових стрільців.

Мешканці даного будинку, що був зданий в експлуатацію ще 1964 року, які здавна тут проживають, пам’ятають такі випадки, коли вода в підвалах підіймалася до самої стелі та знищувала все в них зберігаюче. Тоді, за словами жителів, навіть викликали пожежні машини, які викачували стічні води. Здавна і до тепер дана лівньовка знаходиться там, де закінчується вул. Братів Юрчаків та починається вул.. Галицька(на повороті) під горою Садиків. Саме з тих Садиківських горбів всі роки неслися водяні потоки із брудом, щебенем, асфальтом(тобто, вода розмивала дорожні покриття) та потрапляла в людські підвали.

Довідкова інформація. Лівньовка – це і є дощова каналізація. Для чого потрібна дощова каналізація?

Дощова каналізація (її іноді скорочено називають «лівньовка») призначена для збору дощових і талих вод, відведення їх в певне місце, найчастіше - в дренажний колодязь.

Читайте також

Теребовлі, що на Тернопільщині День міста цього року провели по особливому (Фото, Відео)
Цікава мандрівка Теребовлянщиною, що на Тернопільщині
На Тернопільщині ДТП: п’яний водій врізався у дерево

Багато людей ототожнює поняття «дощова каналізація» і «дренажна система». Відмінності першого від другого принципові. Дощова каналізація здійснює збір води безпосередньо з поверхні, в той час як дренажна система прибирає зайву воду в ґрунті, не дозволяючи їй накопичуватися. Причому направляти воду в дренажні системи із дощової каналізації неприпустимо. Випадаюча у великій кількості з неба під час дощів вода накопичується і може завдати шкоди. Під час цього виникають неприємності, які можуть підстерігати мешканців будинків, які завчасно не потурбувалися про устаткування дощової каналізації.

Головна небезпека полягає в утворенні великих потоків та розмиванні поверхні. Накопичення великої кількості води біля фундаменту будинку води загрожує його цілісності, а це може стати причиною руйнування всієї будівлі.

Все так діялося і у випадку з вище вказаним будинком. І ось нарешті мешканці будинку здихнули спокійно, небезпека водяних потоків тепер не загрожує їхній будівлі, адже комунальники якісно та професійно почистили лівньовку. З цієї радісної для них нагоди люди висловлюють подяку: «Ми, мешканці будинку № 2-А, що по вул.. Січових стрільців, щиро дякуємо працівникам нашого комунального підприємства за оперативно та якісно виконану роботу! Ми вирішили подякувати через те, що роботи виконані дійсно добросовісно. В цьому ми переконалися практично, бо з часу чистки пройшла вже не одна злива і тепер вода просто не доходить до нашого будинку».

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі