На Тернопільщині знищили геологічну пам'ятку «Останці Сарматського моря»

10.08.2021 21:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Волонтери вимагають притягнути до відповідальності представників товариства «Тернопільський кар’єр» за знищення геологічної пам'ятки «Останці Сарматського моря».

Як зазначають в Українській Природоохоронній Групі – UNCG, товариству «Тернопільський кар’єр» надали в оренду ділянку, у межах якої знаходиться геологічна пам'ятка. Зокрема, йдеться (йде) про фрагмент стінки кар’єру, висотою до 20 метрів

«Стінка складена з щільних вапняків міоценового періоду (понад 5-мільйонна давнина) з рештками водоростей, молюсків, моховаток та коралів. Товариство видобувало вапняк. Видобувало-видобувало, видобувало-видобувало і повністю знищило геологічну пам’ятку природи», - йдеться у повідомленні.

Відтак, представники Української Природоохоронної Групи – UNCG звернулися до Держекоінспекції та Головного управління Держгеокадастру. Вони вимагають перевірити відповідність діяльності товариства до вимог природоохоронного та земельного законодавства.

Додамо, Останці Сарматського моря — геологічна пам'ятка природи місцевого значення в Україні.  Знаходиться у  селі Галущинці.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі