На Тернопільщині міський голова поклав око на надра громади?

Опубліковано:
9 Серпня, 2021

Кажуть, що після численних невдалих спроб взяти під контроль комунальні ліси Підгаєччини, міський голова Ігор Мерена взявся за землю. Правда, і там його чекало розчарування – депутати не підтримали.

Тернопільські ЗМІ писали про спроби голови Підгаєцької громади передати 230 га землі підприємству, котре існує лише «на документах».

Але міський голова не здається, на позачергову сесію, котра має відбутися 11 серпня, планує передати приватному підприємству «РАЙДУГА-ММЗ» спеціальний дозвіл на користування надрами з метою геологічного вивчення вапняку Яблунівської ділянки Тернопільського району Тернопільської області, що знаходиться на території Підгаєцької міської територіальної громади за межами населеного пункту с. Яблунівка, – пише Діло.

«РАЙДУГА-ММЗ» зареєстровано у березні 2020 року, а у листопаді того ж року підприємство покинув один із бенефіціарів власників – Мерена Ігор. Директор «РАЙДУГА-ММЗ» Галай Марія Михайлівна є також директором ТОВ”ЛЕМПОЛ”, де серед власників рахується дружина міського голови Підгайців Мерена Марія Зіновіївна. Отже, кар’єр планують віддати фірмі, пов’язаній з Ігорем Мереною.
Адреса реєстрації «РАЙДУГА-ММЗ» співпадає з адресою ще однієї фірми, пов’язаної з Підгаєцьким “РАЙДУГА-ІС”, котру він також покинув у листопаді 2020 року.

У 20 квітня 2015 року позивач звернувся у Підгаєцький районний суд з позовом до ОСОБА 3, ОСОБА 4 та Приватне підприємство «Райдуга ІС» про стягнення заборгованості за кредитним договором, в розмірі 668428,65 доларів США. З ухвалою суду можна ознайомитися за посиланням.

Не відомо чи погасило підприємство «РАЙДУГА-ІС» заборгованість, але на Підгаєччині має усі шанси запрацювати нове підприємство «РАЙДУГА-ММЗ».

Свою роботу підприємство хоче розпочати з освоєння надр Підгаєцької громади.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #земля, #надра, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #підгайці, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: