У Тернополі лабораторно підтвердили 19 випадків коронавірусу штаму «Дельта». Про це повідомив під час засідання оперативного штабу для боротьби з коронавірусом в.о. директора ДУ «Тернопільський ОЦКПХ МОЗ України» Юрій Дементьєв.

За словами Юрія Дементьєва, це чи не третина лабораторно підтверджених випадків коронавірусу штаму «Дельта» в області.

«Спеціалісти лабораторії провели дослідження біоматеріалу, за допомогою закупленої тест-системи для визначення наявності мутацій коронавірусу SARS-CoV-2 та виявлено серед 94 позитивних зразків 52 випадки штаму коронавірусу «Дельта». Взірці було направлено до референс-лабораторії ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» для верифікації штаму. Після вчора від ЦГЗ України отримали підтвердження результатів зразків біоматеріалу щодо наявності штаму коронавірусу «Дельта»», – каже Юрій Дементьєв.

Cимптоми при зараженні «Дельта» відрізняються. Найпоширенішими вважаються лихоманка, головний біль, біль в горлі і нежить. Кашель і втрата нюху або смаку є менш поширеними симптомами.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дельта, #коронавірус, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: