На Тернопільщині вшанували пам'ять Юрія Горайського

31.07.2021 15:02   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

У Збаражі вшанували пам'ять колишнього голови Збаразької райдержадміністрації, військовослужбовця Юрія Горайського. Сьогодні, 31 липня, чоловік міг би відзначити свій 44 день народження. Про це пише Суспільне.

Як розповідає дружина Юрія Горайського Наталія, він обирав для себе непростий і невигідний шлях, але це був шлях гідності.

«Я маю надію, що кожен, пам’ятаючи, що війна триває, буде також у своїй праці поступати з позиції гідності. Пошану до тих, хто воює за Україну, треба прищеплювати дітям, школярам. Надіюсь, вони виростуть справжніми патріотами і Україна обов’язково буде", – розповіла дружина Юрія Горайського Наталія.

Нагадаємо, 4 березня 2016 року, під час розвідки на Маріупольському напрямку, передовий дозор «морських котиків», у якому був Юрій Горайський, вийшов на висоту в районі міста Докучаєвська, де наштовхнувся на диверсійно-розвідувальну групу противника. У результаті ближнього бою Юрій Горайський разом з побратимом з Одещини 27-річним Олександром Хмеляровим отримали смертельні поранення.

Указом президента України від 8 квітня 2016 року, за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Юрій Горайський нагороджений орденом «Богдана Хмельницького» III ступеня (посмертно).

Він нагороджений відзнакою Всеукраїнської спілки учасників бойових дій в АТО «Побратими України» медаллю «За оборону Маріуполя» (посмертно).

19 серпня 2016 року рішенням Тернопільської міської ради Юрію присвоїли звання "Почесний громадянин міста Тернополя" (посмертно).

Указом президента від 15 вересня 2020 року, за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові, Юрію Горайському присвоєно звання «Герой України» (посмертно).


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі