34 мешканцям Тернопільщини встановили статус постраждалих від торгівлі людьми

Опубліковано:
30 Липня, 2021

На Тернопільщині від початку року задокументували 4 факти торгівлі людьми. Серед зафіксованого – сексуальна експлуатація. Про це повідомили під час брифінгу у Тернопільській ОДА.

За словами начальника відділу боротьби зі злочинами пов’язаними із торгівлею людьми ГУ Національної поліції у Тернопільської області Олександра Буняка, дівчат найчастіше вербують та відправляють займатися проституцією у такі країни: Польща, Італії, ОАЕ, Республіка Португалія. В більшості це дівчата із малозабезпечених сімей. Віком 25-35 років.

«Трьох дівчат завербували та відправили в Республіку Португалія, де обіцяли їм роботу у готелі. У дівчат відібрали їхні документи, під приводом розробити дозвіл на працю, та змусили займатися проституцією. Двом особам уже оголошено підозру. Готуються матеріали на направлення до суду. Ще одна мешканка області стала жертвою сексуальної експлуатації в Італії», – каже Олександр Буняк, начальник відділу боротьби зі злочинами пов’язаними із торгівлею людьми ГУ Національної поліції в Тернопільської області.

Відтак, у Тернопільській області 34 особам встановили статус постраждалих від торгівлі людьми.

Додамо, що сьогодні, 30 липня, Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Він був започаткований у 2013 році Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй з метою підвищення рівня поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привернення уваги до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочення людей активно допомагати постраждалим і протидіяти торгівлі людьми.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #торгівля людьми
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: