Мер Дніпра Філатов може бути під впливом російської агентури через РПЦ – розслідування 24-го каналу

30.07.2021 16:10   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

В Україні зберігається загроза захоплення Росією одразу трьох прифронтових областей – Харківської, Запорізької та Дніпропетровської. Тут досі потужні позиції має Російська православна церква в Україні, яка є інструментом Путіна у гібридній війні. Про це в розслідуванні «Росія руками агентів РПЦ націлилися на 3 області в Україні» розповіли журналісти в ефірі  24-го каналу.

З Харковом та Запоріжжям усе зрозуміло – проросійські громадські організації, бійцівські клуби, спілки афганців, козаків тощо давно працюють за координації місцевих єпархій РПЦ в Україні. Та досі камуфлюється  під УПЦ Московського патріархату, всупереч українським законам, пише 24-й канал.

А от в Дніпрі ситуація складніша. З 2015-го мером міста є Борис Філатов, у минулому нардеп від проукраїнського Блоку Петра Порошенка. Філатов очолив Дніпро на патріотичній риториці та позиціонував себе як «борець з Путіними та рускім міром». Та як з’ясували журналісти, міський голова Дніпра – вірний парафіянин Російської православної церкви, з відзнакою від самого Патріарха Кіріла. Філатов навіть був старостою приходу УПЦ МП на Золотих ключах та приятелює з керівником місцевої єпархії РПЦ в Україні – владикою Іринеєм (Середнім).

І хоча зараз Філатов показово не згадує про своє церковне минуле, вірні Московського патріархату надають міському голові свою повну підтримку. Зокрема , як зазначають місцеві активісти , під час останніх місцевих виборів у церквах МП агітували за Філатова. Мер у боргу не лишився, розповідають журналісти Україна Selfie. Він повністю заблокував розвиток громад Православної церкви в Україні в місті, а її очільника – владику Симеона - навіть прямо ображає.

«У Дніпрі ні для кого не секрет, що пан Філатов є старостою приходу московської церкви. Тому, звісно, він з ними підтримує дуже тісні зв'язки, все робить саме для московської церкви. І навпаки – проти української церкви в Дніпрі», – розповів у ефірі 24-го каналу дніпровський активіст Геннадій Бутенко.

Вже ні для кого не секрет, що Російська православна церква у Дніпрі має такі ж потужні позиції, як і 10 років тому. Проросійські організації ніхто не розпустив і не переслідує. Зачаїлись, але завжди готові і козачки з «Катеринославської козацької округи» - бойового крила РПЦ в регіоні. Ці козачки,  за інформацією ЗМІ, тепер мають потужного партнера – охоронну компанію «Леон». Власник якої - Михайло Кошляк, депутат обласної ради від ОПЗЖ та давній бізнес-партнер самого Філатова й Геннадія Корбана. І це ще один приклад тісної співпраці Бориса Філатова і його команди з прихильниками Путіна та руского міра в Дніпрі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі