В ПЦУ Святого рівноапостольного князя Володимира в Теребовлі, що на Тернопіллі, відбувся храмовий празник

28.07.2021 19:26   Джерело: TeNews
Опубліковано : Віктор Аверкієв

Дата святкування - 28 липня - пов’язана не стільки з датою хрещення Русі, скільки з датою вшанування хрестителя Русі  - князя Володимира Великого, який започаткував християнську цивілізацію на рідних землях, за що отримав ім’я князь-Святитель. Кожного року і в Теребовлянській ПЦУ святкують дане свято.

Подія хрещення Русі-України відбулася майже через тисячу років після смерті та воскресіння Спасителя. Офіційна дата, підтверджена літописами - 988 рік. Саме князь Володимир у 988 році втілив у життя мрії своєї бабусі - рівноапостольної княгині Ольги - встановив християнську віру на Київській Русі.

На зовнішній чільній стіні Теребовлянського храму є у нішах скульптури князя Володимира та княгині Ольги, це може побачити кожен, хто завітає до церкви. До того ж настоятелем храму вже більше 20 років є обласний декан, декан Теребовлянського деканату, митрофорний протоієрей, отець Володимир Якубишин.

Того дня в храмі було не дуже густо, адже завдяки старанням отця багато вірян напередодні відправились паломниками до Києва, в Михайлівський Золотоверхий собор.

Після святкової літургії та проповіді отця віряни і його самого привітали з Днем Ангела (див. відео).

Отже, пане отче Володимире, від імені всіх служителів церкви та парафіян дозвольте Вас привітати з Днем Вашого Ангела!

«Від щирого серця бажаємо Вам міцного здоров’я, безкрайої любові та милості Божою. Нехай милосердний Господь допомагає Вам у всіх Ваших справах, що Ви розпочали і проводите, а святий Ваш покровитель і заступник посилає мудрість, виваженість та розуміння. Від усієї душі бажаємо, щоб Всемилостивий Господь благословив Вам надалі залишатись тими людьми, які не шкодуючи своїх сил, через своє щоденне самовіддане служіння Богу допомагають вірним чадам Святої Церкви побачити живий образ Христа та відшукати єдину вірну дорогу до Небесного Града.

Здоров’я Вам, душевного миру та безбоязненного служіння Своєму Творцю.

Многії Вам і благії літа!

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Віктор Аверкієв, фото та відео автора


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі