У Бережанах вшанували пам'ять поета Богдана Лепкого (фото)

26.07.2021 08:00   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець

У Бережанах вшанували пам'ять поета Богдана Лепкого. З нагоди 80-річчя з дня смерті митця біля пам’ятника йому священик Василь Онищук відправили панахиду. Після поминальної служби учасники заходу перейшли до виставкової зали музею.

Там вони переглянули відеоролик "Як в чужині умру, то згадайте мене...", який створили працівники музею. У відео хронологію сумних днів 21-24 липня 1941 року. Працівники музею розповіли про те, як українці, розкидані по різних куточках Європи та світу, вшановували пам'ять Богдана Лепкого у першу річницю його смерті.

Читайте також

Помер начальник Бережанської виховної колонії Петро Романів
З неба подали куски льоду: негода ніяк не покидає Тернопільщину
Через підняття рівня води у річці Золота Липа, у Бережанах проводять аварійні скиди води

«Переможець конкурсу читців творів Богдана Лепкого Руслан Соколовський зачитав один із останніх віршів поета "Ви не будіть мене...". Звучали також вірші-присвяти і сучасних авторів - Василя Савчука - "Богдан Лепкий у Кракові травень 1940 р.", Стефанії Білик - "Важкий твій хрест", Тамари Ткачук-Гнатович - "В Україну" та Світлани Даньків "Нині в Кракові дощ...". Музичною окрасою заходу стали твори В. Барвінського "Думка" та "Лірницька" у виконанні Євгенії Біркової. Зі словом до присутніх звернувся голова Бережанської громади - Ростислав Бортник, учений секретар Державного історико-архітектурного заповідника Надія Волинець розповіла про повернення Богдана Лепкого та його спадщини на рідну землю, а також спогадами про створення музею у Бережанах поділилась директор музею книги Лілія Зінчук», - розповідають працівники обласного музею Богдана Лепкого у Бережанах.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі