У Тернополі відкриють Інститут Конфуція. Ректору провідного у Китайській Народній Республіці Шеньянського педагогічного університету урочисто вручили Диплом на право відкрити Інститут Конфуція спільно з Тернопільським національним педагогічним університетом імені Володимира Гнатюка.

Інститут Конфуція відкриють на базі Тернопільського педагогічного університету. Це буде майданчик для вивчення китайської мови, культури, мистецтва і традицій.

«Китайський міжнародний освітній фонд дуже ретельно і вимогливо відбирає кандидатури партнерських університетів для відкриття Інституту Конфуція. При цьому беруться до уваги досягнення університету, напрацьовані зв’язки, досвід міжнародного співробітництва. ТНПУ – єдиний університет на Західній Україні, який удостоївся такої важливої і почесної співпраці», – зазначають у ТНПУ.

Додамо, такі осередки створюються спільно з китайськими університетами у різних країнах світу. Уже відкрито 230 відділень Інституту Конфуція. В Україні ж діє п’ять таких центрів: у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, Київському національному лінгвістичному університеті, Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка, Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна та Південноукраїнському національному педагогічному університеті імені Костянтина Ушинського.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Інститут Конфуція, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #ТНПУ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: