До Дня незалежності пісня «Я з України» Віктора Винника зазвучала по-новому: дитячими голосами та з фрагментами віршів Стуса (ВІДЕО)

Опубліковано:
23 Липня, 2021

Рівно за місяць наша країна святкуватиме 30-ту річницю проголошення Незалежності. До цієї дати заплановано багато заходів та сюрпризів. Лідер гурту «МЕРІ» Віктор Винник також вирішив долучитися до привітань і заспівати давню і знану пісню, але у несподіваному дуеті, – разом із дітьми.

https://www.youtube.com/watch?v=up6XMrxAwvU

Пісня «Я з України» вийшла в однойменному альбомі Віктора Винника і «МЕРІ» ще у 2016-му. Вона одразу стала однією з візитівок команди, а також своєрідним маніфестом на підтримку української ідентичності та мови і отримала широке висвітлення та обговорення серед різних слухацьких кіл.

Ось вже п’ять років кожен свій виступ музиканти завершують саме треком «Я з України». Нещодавно друг команди режисер Олег Бачинський, який зняв для Віктора Винника і «МЕРІ» низку кліпів, а саме «Місто», «Прощатися», «Бувай ми здорова» тощо, запропонував цікавий спільний проєкт – спробувати виконати пісню «Я з України» разом із учнями трускавецьких шкіл, а також відзняти на неї відео.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Пісня Віктора Павліка «Вперше» уже на YOUTUBE
Гурт «Tvorchi» отримав музичну премію «Золота жар-птиця»
Співаємо онлайн: на Тернопільщині студенти започаткували оригінальний музичний флешмоб (Відео)

Трускавець – рідне місто Віктора Винника, тут він свого часу закінчив школу. Ідея здалась Вікторові цікавою, тому він одразу погодився. Треба зауважити, що в записі взяли участь звичайні діти, більшість із яких раніше зустрічалися зі співом тільки на уроках музики. Але дитяча щирість і безпосередність зробили свою справу – і пісня зазвучала абсолютно по-новому.

А під час зйомок відео старшокласники продекламували фрагменти віршів Василя Стуса, це стало справжньою родзинкою кліпу і наповнило роботу новими змістами. Віктор Винник зауважив, що працювати над записом та зйомками цього спільного проєкту було надзвичайно цікаво, а результат вийшов дуже символічним. У пісні кілька поколінь українців об’єдналися навколо однієї мети: ще раз проголосити, що на карті світу є така країна – Україна і «Ми з України»!

null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кліп, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пісня, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: