У Токіо сьогодні розпочинається Олімпіада. Виступлять дві тернополянки

Опубліковано:
23 Липня, 2021

Сьогодні, 23 липня, в столиці Японії Токіо розпочинаються літні Олімпійські ігри. Відкриття Олімпіади стартує о 20.00 за місцевим часом (14.00 — за київським).

А вже завтра почнеться основна змагальна програма. В команді України 157 спортсменів, і приблизно половина з них претендує на олімпійські медалі.

Є у нашій збірній і тернопільський слід — двом олімпійкам не чужий наш край. За інформацією Галаса, Однією з перших у нашій команді (ще о 3 ночі суботи, 24 липня, за київським часом — різниця з Токіо у нас 6 годин) стартуватиме вихованка знаменитої тернопільської школи фехтування на шпагах подружжя Духотів Олена Кривицька. Вона вже давно переїхала до столиці, але асоціює себе з рідним Тернопіллям.

Нині Олена — лідерка збірної України саме у шпазі. Українкам, на жаль, не вдалося вибороти командну ліцензію, отож Кривицькій довелося самотужки відбиратися на Ігри і навесні вона впевнено виграла ліцензійний турнір.

null

Фото з мережі Інтернет

У світовому рейтингу Олена на 10-ій позиції, хоча бувала і в топ-3. За попередній олімпійській цикл шпажистка успішно виступала на всіх трьох чемпіонатах світу — двічі виборювала бронзові нагороди, а ще одного разу зупинилася в чвертьфіналі. І навіть видання The Associated Press у своєму загальному прогнозі на Ігри віддає нашій спортсменці срібну нагороду Олімпіади.

Отож, Олена Кривицька розпочне свої виступи на Олімпіаді зі стадії 1/16 фіналу в суботу, 24 липня, приблизно о 3-4 годині за київським часом. Стадія 1/8 фіналу розпочнеться о 7:35, чвертьфінали — о 9:25. Якщо всі ці перепони наша спортсменка подолає успішно, то півфінали заплановані на 12:00, а фінал — на 14:45.

Значно пізніше,1 серпня, вийде на старт уродженка Калуського району Івано-Франківської області Наталя Стребкова. Кілька років тому ця спортсменка вийшла заміж за тернопільського бігуна Івана Стребкова і тепер єдина представляє в збірній Тернопілля.

null

Фото з мережі Інтернет

 

Читайте також

Олександра Усенко з Шумська готується до поїздки на олімпіаду до Швейцарії
Тернопільські школярі перемогли на Олімпіаді геніїв у США (Фото)
Студент ТНМУ отримав перше місце в олімпіаді з анатомії людини

Наталя — призерка молодіжного чемпіонату Європу і безумовна лідерка збірної України в бігу на 3000 м з перешкодами. І хоча на світовому рівні на цій дистанції дуже велика конкуренція, однак наша бігунка пробилася на Олімпіаду завдяки рейтингу.

На цій дистанції на Олімпіаді заплановано три попередні забіги і фінал. Попередні забіги відбудуться 1 серпня о 3:40, 3:55 та о 4:10. В одному з них і візьме участь тернополянка. Якщо ж їй вдасться пробитися до фіналу, то вирішальний забіг запланований на 14:00 у середу, 4 серпня.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кривицька, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #олімпіада, #стребкова, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: