Про стан Арсенка Бориса, якому тиждень тому вкололи Zolglensma — найдорожчі ліки в світі, розповіли батьки

22.07.2021 10:40   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець

Мама Арсенка Бориса розповіла на своїй сторінці в фейсбуку про те, як хлопчик переніс лікувальний укол. За її словами, побочні ефекти минули аж на 4-ий день, але навіть нині Арсенку потрібна спеціальна реабілітація.

 

"На даний момент ми знаходимось ще в Охматдиті. У той день, коли ввели препарат ніяких змін у Арсенка ми не помітили, він добре поспав , проснувся з хорошим настроєм, поїв, ходили гуляти. Доречі, великим + для нас є те, що дозволяють багато гуляти на вулиці, тому що, коли ми зайшли в нашу палату, я зрозуміла, що Арсенко тут довго не витримає, і звичайно більшу частину часу ми проводимо надворі.

На ранок наступного дня у нього почалась рвота, їсти він нічого не хотів, пити чу-чуть, став дуже капризним, погано спав, і так тривало 2 дні.
 
У ніч на третій день піднялась температура, яка протрималась одну добу, добре, що хоча б з великим розривом, майже у 10год.
 
І лише на 4 день всі побічні ефекти пройшли, і помалесенько все почало ставати на свої місця, до Арсенка порівняно з попередніми днями став повертатися апетит, він почав потроху усміхатися і щебетати.
 
Найбільше Zolglensma діє на печінку, тому дуже важливо контролювати показники, здаючи аналізи кожного тижня, а також приймати певні гормони для стабілізації цих показників.
Щоб повністю відновитись потрібно, ще не один день, і навіть не тиждень!!!
Але наш Арсенко сильний хлопчик, який робить маленькі кроки до великої мети.
 
І ми в нього віримо!!!
 
Закривши збір і отримавши укол, ми як і раніше говорили частину коштів залишаємо на реабілітацію, яка Арсенкові дуже необхідна, а частину, як і обіцяли, передамо на допомогу іншим діткам, як тільки повернемось додому, займемося цим питанням.
Дякуємо і цінуємо кожного!!!" — повідомила мама Арсенка Настя Борис.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі