Фестиваль «Файне Місто» відкриває нові молоді таланти

Опубліковано:
20 Липня, 2021

За останні роки українська музична культура зробила величезний крок вперед та вийшла на Європейський рівень. Гурт Motanka зайняв друге місце на Німецькому фестивалі Wacken open air та підписав контракт з австрійським лейблом Napalm records. (на фото Motanka у Німеччині отримує нагороду на фестивалі Wacken open air).

Гурти Space of variations, Ignea, 1914 також розпочали роботу з австрійцями, і це лише початок. У нашій країні чимало талановитих музикантів, більшість з яких презентують у своїй творчості елементи української традиційної музики, яка, як виявилось, надзвичайно цікава європейській публіці. Проте, щоб вийти на такий рівень молодим командам необхідно, для початку, отримати підтримку та зайняти своє місце у власній країні. Однією з таких можливостей є тернопільський фестиваль “Файне Місто”, де дають концерти, у тому числі, всі вищеперелічені гурти.

Цьогоріч “Файне Місто” організовує спеціальний відбірковий концерт серед 36-ти маловідомих молодих артистів. Для цього заходу буде виділена спеціальна локація, де виконавці у форматі змагання постануть перед компетентним журі та відвідувачами фестивалю. Гурти матимуть змогу отримати не лише нових прихильників, але й шанс виступити на головній сцені на рівні зі світовими хедлайнерами. Переможці відбіркового туру також з’являться перед ЗМІ та блогерами на спеціальній прес-конференції. Серед представників преси будуть присутні журналісти з Чехії, Польщі, Латвії, Німеччини, Туреччини а також найбільш відомих редакції України.

  • Ми вважаємо, що допомагати молодим виконавцям – наш прямий обов’язок. Гурти, які зараз презентують Україну на світовому музичному ринку, також колись були виконавцями-початківцями та не мали власної аудиторії. Зараз же вони збирають величезні зали за межами своєї країни і це справжній привід пишатися нашою культурою! Надзвичайно важливо давати шанс маловідомим командам проявити себе, виступити перед багатотисячною аудиторією, пресою та світовими виконавцями. Ці молоді хлопці та дівчата – майбутнє нашої музичної культури на світовій арені – зазначає співорганізатор фестивалю Володимир Пасяка.

Фестиваль “Файне Місто” проходитиме з 28 липня по 1 серпня на території тернопільського іподрому.

 

Читайте також

Оприлюднили дату проведення фестивалю «Файне місто» у Тернополі
Команда «Файного міста» допомогла дитячій лікарні
У Тернополі запрацювала цілодобова радіостанція «Файне місто»

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #файне місто
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: