Отруїлися пестицидами: на пасіці в Бучацькій громаді загинули бджоли

Опубліковано:
19 Липня, 2021

З інформацією про загибель бджіл до Бучацької міської ради звернувся один із пасічників Бучацької громади.

– Він повідомив, що його пасіка всіяна мертвими та хворими бджолами, – розповіли у пресслужбі міської ради. – Чоловік припускає, що вони отруїлися пестицидами, якими місцеві фермери окроплювали поля в обідній час. Однак фіксації цього правопорушення чоловік не мав.

Представники міської ради, Бучацького управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області, Бучацької районної державної лікарні ветеринарної медицини та поліції виїхали на місце події.

–        Втім, чим отруїлися бджоли, визначити не вдалося. Адже аналіз потрібно робити у Києві впродовж 24 годин з моменту загибелі перших комах, – пояснили в мерії.

Фахівці радять, у разі отруєння бджіл власники пасік мають терміново звернутися до органів місцевого самоврядування та поліції з заявою про засвідчення факту, а також вести фото та відеофіксацію такого випадку.

 

Читайте також

Ратуша в Бучачі 70 років тому
Стильні мешканці Бучача 100 років тому
Вдома краще. Команда «Орла і Решки» завітала до Тернопільщини

Якщо загибель бджіл від отруєння пестицидами чи отрутохімікатами підтвердилася, акт комісії та експертний висновок – це основні документи для розгляду справи у суді.

Щоб запобігти масовій загибелі бджіл, аграрії повинні дотримуватись правил застосування пестицидів і отрутохімікатів та санітарних вимог і заздалегідь інформувати пасічників та органи місцевого самоврядування про обробку полів хімікатами. 

Фото Бучацької міської ради

Джерело: Терен

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бджоли, #бучач
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: