Замість грошей — сувенірні листівки: в Чортківському районі аферисти видурили в бабусі 70 тисяч гривень

18.07.2021 11:53   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець

70 000 гривень видурили шахраї у жительки Чортківського району. Поліцейські проводять розшукові заходи.

Заявниця розповіла, що на домашній телефон зателефонувала жінка й представилася співробітником міської ради. Вона повідомила пенсіонерці, що з липня місяця відбувається заміна грошових коштів старого зразка на новий. Оскільки жінка вже старенька, працівники органу можуть допомогти їй з обміном. Чортківчанка погодилася й залічені хвилини на її порозі вже стояла незнайомка. Вона зайшла до будинку та запропонувала поміняти гривні. Пенсіонерка віддала їй всі свої збереження – 70 тисяч гривень, а взамін отримала конверт з сувенірними купюрами.
.
Після успішної афери шахрайка повідомила, що має подарунок й зараз повернеться. Вона покинула помешкання й більше не повернулася. Натомість 86-річна заявниця поспішила до сусідки та розповіла їй про візит псевдопрацівниці міської ради. Вже тоді вона зрозуміла, що її ошукали.

За фактом шахрайства поліцейські відкрили кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці застерігаються жителів Тернопільщини не вірити особам, які намагаються різними способами заволодіти вашими заощадженнями. Пам’ятайте, працівники державних установ не будуть приходити до вашої оселі та пропонувати здійснити певні дії з вашими коштами. Ця схема шахраїв, які користуються похилим віком стареньких.

Поліцейські просять мешканців краю розповісти своїм батькам, родичам та близьким про такі випадки, аби рідні не потерпіли від рук аферистів.

 

Читайте також

82-річна тернопілянка боїться вийти з дому, бо не має маски
На Тернопільщині люди продовжують потерпати від рук онлайн-аферистів
У Тернополі проведуть конкурс краси серед бабусь

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі