Як проводиться БІБЛІОЛІТО в Теребовлі, що на Тернопільщині

Опубліковано:
17 Липня, 2021

16 липня 2021 року такий цікавий захід для дітей та їх батьків проводився в скверику Тараса Шевченка в Теребовлі Теребовлянською княжою книгозбірнею(директор – Наталка Михно).

Як розповіла бібліотекарка Ірина Вітик Гринда, бібліотека дану подію проводить ще з 2016 року. Цього року влітку бібліоліто проходить кожної п’ятниці з 11.00 по 13.00 години: «Подібні заходи проводяться з ініціативи нашої бібліотеки і повністю підтримані Теребовлянською ОТГ. Таким чином ми залучаємо більше дорослих та дітей до читання книжок, до відвідин нашої бібліотеки. Немале значення  це сприяє і для інтелектуального розвитку дітей. Сьогодні, як і раніше, поприходили діти-читачі нашої бібліотеки і всі охочі. Менших діток поприводили батьки, бабусі та дідусі, всі вони зайняті цікавими іграми, малюванням, читанням, навіть танцями тощо. Крім цього, діти самі можуть пропонувати свої ідеї та ми їх разом пізніше по можливості здійснюємо. Такий підхід дуже цікавий дітям, адже вони відчувають себе більш самостійними і отримують подвійне задоволення – у відпочинку та цікаво проведеному часі. Також часто у нас проводяться різноманітні майстер-класи, що також цікаво дітям. Сьогодні такі ігри волонтерським способом на наше запрошення  проводять працівники Теребовлянського музею-майстерні на чолі з її директором Ярославам Ярошевським, а також представники молодіжної міської ради, які їм допомагали . Раніше нам проводили майстер-класи художниця Марія Ворончак, Оля Чміль, яка займається народною творчістю, Лілія Клачко, яка вкладає багато зусиль у всебічний розвиток дітей та інші теребовлянці.

null

Фото з мережі Інтернет

Ввечері з 21.00 ми демонструємо фільми екранізованих книжок(лише тих, які наявні у нас в бібліотеці) під відкритим небом для більш старшого покоління та для дорослих».

Корисність даного заходу безумовно велика і не тільки для залучення до бібліотеки більше читачів. Це надзвичайно цікаво діткам та і їх батькам не менше. Тільки вгляньтесь у їхні лиця під час особистої творчості! Вони просто сяють цікавістю і якимось надзвичайно приємним теплом. Того дня одна бабуся привела й свою півторарічну онуку, як ще ледь ходить, але вже малювала на всю потужність свою дитячу.  Не менш щасливими виглядали й дорослі, родичі діток, а також прості перехожі, що випадково натрапили на таке дійство й мимоволі спинились заради цікавості.

null

Фото з мережі Інтернет

 

null

Фото з мережі Інтернет

 

null

Фото з мережі Інтернет

 

null

Фото з мережі Інтернет

 

null

Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бібліоліто, #бібліотека, #книжки, #теребовля
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: