Тернопільщина: на вихідних відбудеться загальнонаціональна проща до Зарваниці

Опубліковано:
15 Липня, 2021

На Тернопільщині 17-18 липня відбудеться загальнонаціональна проща Тисячі вірян, долаючи відстань у десятки кілометрів, вирушать пішою ходою до Марійського духовного центру Зарваниця.

Напередодні інспектори Держпродспоживслужби перевірили питну воду у криницях мешканців по маршруту проходження прочан. Зокрема, були відібрані зразки води у таких населених пунктах: смт Дружба, с. Струсів, с. Тютьків, с. Золотники, с. Вишнівчик, с. Зарваниця. Згідно з результатами досліджень у 3 колодязях с. Тютьків було виявлено завищений вміст нітратів. Відтак, на колодязях розмістять інформаційні таблички «ВОДА ДЛЯ ПИТТЯ НЕ ПРИДАТНА».

null

Фото Управління Держпродспоживслужбив Тернопільській області

Також, напередодні прощі, співробітники ДСНС провели інформаційно-роз’яснювальну роботу представникам Марійського духовного центру щодо дотримання вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки.

null

Фото Управління ДСНС у Тернопільській області

Додамо, що цьогорічне паломництво присвячене 425-річчю проголошення Берестейської Унії та молитві за мир в Україні. Очікується також приїзд Блаженнішого Патріарха Святослава.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Всеукраїнська проща до Зарваниці, #зарваниця, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #проща, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: