«Банкіри» за одну добу «нагріли» трьох мешканців Тернопілля на 75 тисяч гривень

Опубліковано:
12 Липня, 2021

Впродовж доби телефонні аферисти збагатилися за рахунок жителів Тернопільщини на суму понад 75 тисяч гривень. Вони маніпулювали довірою краян та спустошували їх електронні гаманці.

Аферисти діяли за наступною схемою: вони телефонували до потенційних жертв та представлялися співробітниками фінансових установ.  Пройдисвіти повідомляли про несанкціоноване втручання в банківську систему, про можливість збільшення кредитного ліміту або ж просто просили уточнити персональні дані. Громадяни довіряли й розповідали все про що їх просили додзвонювачі. Як наслідок, троє мешканців області залишилися без своїх заощаджень. Найбільшу суму втратила мешканка Смиківців, з її електронного гаманця зняли понад 46 тисяч гривень. Ще двоє потерпілих позбулися 18 тисяч та 12 тисяч гривень.

Відомості про події правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, інформує Відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Працівники поліції нагадують мешканцям Тернопілля, не вірити особам, які телефонують. Ніколи, ні за яких обставин, не потрібно повідомляти особисту інформацію невідомим. Пам’ятайте, працівники банківських установ не будуть телефонувати та дізнаватися ваші персональні дані.
 
Якщо ж пролунав дзвінок або ж надійшло смс-повідомлення – найкраще дізнатися детальну інформацію у найближчому відділенні банку або зателефонувати на гарячу лінію банку. 

 

Читайте також

23-річну тернополянку поліцейські підозрюють у крадіжці
На Збаражчині працівниця пошти крала з посилок мобільні телефони
Поштарка з Тернопільщини привласнювала чужі посилки

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #аферисти, #крадіжка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: