Відвернення від національних інтересів може обернутися крахом президентства, – Михайло Головко

08.07.2021 12:58   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець

У четвер, 1 липня, Верховна Рада прийняла за основу і в цілому законопроєкт № 5506 про корінні народи. Він пропонує визнати кримських татар, караїмів та кримчаків корінними народами України.

Свою думку щодо цього у прямому ефірі політичного ток-шоу «Великий Львів» висловив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

– Вважаю, що цей закон дуже потрібен. Його треба було давно ухвалити. Я повністю згідний з тим, що не можуть бути корінними народами ті народи, які мають свої держави. А що стосується татар, караїмів та кримчаків, то вони все життя тут проживали й не мали альтернативи, – зазначив Михайло Головко.

Також під час ефіру голова облради наголосив на тому, що президент має бути державником й дбати про інтереси українців.

– У свій час другий президент Леонід Кучма почав піднімати тему про те, що Україна – не Росія. Він навіть написав однойменну книгу. З якими б гаслами президент не йшов на посаду, коли він сідає у крісло, то розуміє, що має бути державником. Інакше з цього крісла народ його просто викине. Ми спостерігали таку трансформацію Петра Порошенка. Зараз так само чинить і Володимир Зеленський. Зрозуміло, що він боїться народного гніву. Якщо глава держави починає відходити він національної тематики, суспільству це не подобається, а в результаті може стати крахом його президенства. Я вважаю, що ми маємо сформувати такі умови, щоб людина, яка хоче керувати державою, була патріотом та навіть не думала про антиукраїнську позицію, – резюмував Михайло Головко.

 

Читайте також

Провладна коаліція, «Самопоміч» і «Радикальна партія Ляшка» у черговий раз підняли пенсійний вік, – Михайло Головко
До Тернопільської обласної ради введено нових депутатів

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі